خانه / نکته های حقوقی / چک / رفع سوء اثر و محرومیت از چک برگشتی

رفع سوء اثر و محرومیت از چک برگشتی

صادرکننده چک بلامحل ( چک برگشتی ) که بیش از یکبار چک بی محل صادر کرده و تعقیب آن منتهی به صدور کیفرخواست شده باشد به عنوان محرومیت کلیه حساب های جاری آن بسته و تا سه سال از باز کردن حساب جاری محروم میباشد.

مسوولین شعب هر بانکی موظف است این محرومیت را اعمال نماید در غیر این صورت حسب مورد به یکی از مجازاتهای مقرر در ماده 9 قانون رسیدگی به تخلفات اداری محکوم خواهند شد.

بانک مرکزی مکلف است سوابق مربوط به اشخاصی را که مبادرت به صدور چک بلامحل نموده اند را جهت اعمال محرومیت به صورت مرتب و منظم نگهداری نماید.

 

راههای رفع سوء اثر و محرومیت از چک برگشتي

به موجب بند 24 مقررات و شرایط عمومی حساب سپرده قرض الحسنه جاری ،صرف صدور حتی یک فقره چک بلامحل را که منجر به صدور گواهی عدم پرداخت شده باشد ،سبب محرومیت از اعطای دسته چک جدید می داند. در این بند مدت محرومیت از داشتن دسته چک ذکر نشده ولیکن در تبصره اعلام داشته اگر چنین صادر کننده ای ظرف مدت 10 روز از تاریخ صدور گواهی حسن نیت خود با تامین وجه چک ،یا ارایه لاشه اثبات کند مشمول محرومیت فوق نخواهد شد. ولیکن بعد از پایان این 10 روز نیز میتوان با تحقق یکی از موارد زیر از محرومیت های ذکرشده رفع اثر نماید.

1- رفع محرومیت با تامين موجودی :
صادر کننده چک بلامحل میتواند جهت رفع محرومیت ها ،مبلغ مندرج در متن چک برگشت داده شده را به حساب جاري واريز شود .

2- ارائه لاشه چک به شعبه:

اخذ لاشه چک از ذي نفع آن و ارایه به شعبه یکی دیگر از راه های رفع سوء اثر ومحرومیت از دسته چک می باشد.

3- ارائه رضايت نامه رسمی دارنده چک به شعبه:

بدلیل مفقودی و یا هردلیل دیگر لاشه چک در دسترس نیست صادر کننده چک و ذینفع با مراجعه به دفترخانه اسناد رسمی و پرداخت مبلغ و اخذ رضایت نسبت به چک برای رفع محرومیت اخذ دسته چک و سوء اثر از چک به شعبه مراجعه میکند.
4- واريز مبلغ چک به حساب و مسدود کردن آن به مدت دو سال:

درصورتیکه لاشه چک و دارنده چک دردسترس نباشند و ارائه رضایت نامه رسمی میسر نباشد صادرکننده چک میتواند معادل مبلغ چکهای برگشتی به حساب واریز نموده تا تعیین تکلیف چک یا حداکثر بمدت 2 سال مبلغ در حساب باقی بماند و صاحب حساب در صورت عدم مسدود شدن حساب تقاضای رفع سوء اثر از چک و محرومیت اخذ دسته چک نماید.

 

همچنین ببینید

خیانت در امانت

خیانت در امانت در چک امانی

فردی چکی را نزد دیگری می سپارد و امین چک را به دیگری منتقل می ...

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>